Lavinia Meijer gaat toeren met het Amsterdams Andalusisch Orkest

Harpiste Lavinia Meijer en het Amsterdams Andalusisch Orkest gaan vanaf oktober 2022 door Nederland toeren. Dat heeft Theaterbureau De Mannen zaterdag bekendgemaakt. De voorstelling heet Immortal Trees. In het programma staan verhalen over bomen centraal.
“Immortal Trees zijn de bomen om ons heen die eeuwenoude verhalen vertellen die van generatie op generatie doorgegeven worden”, aldus Meijer. “Groei, afsterven en voortleven, onder meer door de vele boeken en muziekinstrumenten die uit deze bomen gevormd zijn.”

Meijer geldt als een van de meest veelzijdige harpisten van Nederland. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika.

Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass en Ludovico Einaudi. Ook trad ze op met zanger Iggy Pop. Het Amsterdams Andalusisch Orkest speelt sinds 2011 over de hele wereld.

De première van de voorstelling is op 15 oktober in de Meervaart in Amsterdam. De volledige speellijst staat op de website van het Amsterdam Andalusisch Orkest.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord