Nog meer reclame op YouTube: tot tien advertenties voor een video

Verschillende gebruikers van YouTube melden op forum Reddit dat zij tien advertenties moeten bekijken voordat een video start. Het is niet mogelijk om de advertenties over te slaan.
Niet alle YouTube-gebruikers zien meer advertenties dan voorheen. Het lijkt te gaan om een test onder een kleinere groep gebruikers van YouTube.

Rachid Finge, woordvoerder bij Google Nederland, laat aan NU.nl weten van de berichtgeving op de hoogte te zijn. Finge bevestigt dat het gaat om een “inmiddels beëindigd experiment”.

YouTube vertoont bij veel video’s één of meer advertenties voordat de video start. Het komt ook voor dat langere video’s worden onderbroken door een reclameblok. Bij de meeste YouTube-gebruikers bestaat een reclameblok uit twee of drie advertenties.

Gebruikers kunnen korte advertenties meestal niet doorspoelen. Ze kunnen bij langere advertenties in veel gevallen na vijf seconden doorklikken.

YouTube-gebruikers melden op Reddit dat ze de advertentieblokken met tien korte advertenties niet kunnen doorspoelen. Voordat de video start, moeten ze het hele reclameblok bekijken.

Het lijkt erop dat YouTube de prikkel om te gaan betalen voor een YouTube Premium- of YouTube Premium Lite-abonnement groter wil maken. Voor gebruikers met een YouTube Premium-abonnement is het platform reclamevrij.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord