Wereldkampioen Carlsen reageert op schaakrel: ‘Geweldig werk van zijn mentor’

Magnus Carlsen heeft zich donderdag in bedekte termen uitgelaten over de schaakrel tussen hem en Hans Niemann. De wereldkampioen trok zich maandag in een online partij al na één zet terug, maar gaf daar toen geen verklaring voor.

“Helaas kan ik er nu niets over zeggen, maar de mensen mogen zelf hun conclusies trekken en dat hebben ze blijkbaar ook gedaan”, zei de 31-jarige Carlsen tegen ‘s werelds grootste schaakwebsite Chess24.

De Noor gaf toe onder de indruk te zijn van het spel van de negentienjarige Niemann. “Ik denk dat zijn mentor Maxim Dlugy geweldig werk heeft geleverd.” Daarbij wilde hij geen toelichting geven waarom hij naar Dlugy verwees. “Ik hoop dat ik na het toernooi iets meer kan zeggen.”

De rel begon twee weken geleden bij de Sinquefield Cup in het Amerikaanse St. Louis, waar Carlsen van Niemann verloor. De nummer één van de wereld trok zich vervolgens terug van het toernooi en gaf alleen een cryptische tweet als verklaring: “Als ik spreek, kom ik in grote problemen.”

Carlsen voegde een filmpje van José Mourinho bij zijn tweet. Daarmee verwees hij naar een quote waarmee de Portugese voetbalcoach ooit reageerde op discutabele beslissingen van de arbitrage.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord