Explosief aangetroffen in straat van dit weekend beschoten Dordts restaurant

Aan de Spuiweg in Dordrecht is maandagochtend een explosief aangetroffen in een verdacht pakketje. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief meegenomen om op een veilige plek tot ontploffing te brengen. In dezelfde straat werd afgelopen weekend een restaurant beschoten.
Het verdachte pakket werd rond 04.30 uur aangetroffen. Daarop werd de Spuiweg afgezet en kwam het Team Explosieven Verkenning ter plaatse om onderzoek te doen. Vervolgens werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ingeschakeld. Zij hebben bevestigd dat het om een explosief gaat.
Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen of er een verband is tussen de zaken, maar zegt dat nu nog niet uit te willen sluiten. “Het is wel opvallend.”

Ook verdacht pakket in Den Haag

Tegelijkertijd met het explosief in Dordrecht werd ook aan de Hoefkade in Den Haag een verdacht pakketje gevonden, zo meldt Omroep West. Ook dat pakket werd gevonden voor de deur van een Lobi BBQ. Een woordvoerder van de politie Den Haag kan nog niet bevestigen of het daar om een explosief gaat, maar de EOD is aanwezig.
Bron: Rijnmond.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *