Fleetwood Mac-muzikant Christine McVie overleden op 79-jarige leeftijd

Fleetwood Mac-muzikant Christine McVie is woensdag op 79-jarige leeftijd overleden. Dat maakt haar familie bekend op Twitter.

McVie overleed na een kort ziekbed in het ziekenhuis, in het bijzijn van haar familie.

De zangeres en songwriter is vooral bekend van haar periode bij de band Fleetwood Mac. Ze verliet de groep in 1998 na 28 jaar en keerde in 2014 terug.

McVie schreef nummers als Songbird, Don’t Stop en You Make Loving Fun. Daarmee had ze een cruciale bijdrage aan Rumours (1976), het beroemdste en succesvolste album van Fleetwood Mac.

De plaat werd gemaakt toen de verhoudingen binnen de band op scherp stonden. Zo ook die tussen Christine en bassist John McVie, met wie ze sinds 1970 was getrouwd. In het jaar waarin Rumours uitkwam, gingen Christine en John uit elkaar. Wel besloot Christine zijn achternaam te houden.

De zangeres kreeg in 1998 een vermelding in de Rock & Roll Hall of Fame. Ook won ze twee Grammy Awards en kreeg ze een Brit Award voor haar exceptionele bijdrage aan de muziekwereld.

Fleetwood Mac reageert bedroefd op het overlijden van McVie. “Er zijn geen woorden om ons verdriet te beschrijven. Ze was uniek en onwijs getalenteerd. Ze was de beste muzikant die een band zich kon wensen. We hebben geluk gehad dat we met haar mochten werken.”

Bron: NU.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *