Zelfs Kim Kardashian danst erop: Ch!pz is helemaal terug dankzij TikTok

Ch!pz was jarenlang niet weg te denken uit de Top 40, maar inmiddels is het vijftien jaar geleden dat de groep een nummer 1-hit scoorde. Toch dansen ook Kim Kardashian en haar dochter North ineens op 1001 Arabian Nights. Waarom is het nummer uit 2004 ineens een hype en betekent dit ook de terugkeer van de band?

“We waren wel lichtelijk hysterisch”, vertellen de leden van Ch!pz aan ANP toen ze Kim Kardashian op hun nummer wat danspasjes zagen doen. “Lekker gek doen met mijn Northie”, schreef de realityster bij een video waarin ze een choreografie op het nummer uitvoeren die op TikTok is ontstaan.

Maar waar kennen we Ch!pz ook alweer van? Cowboy, Carnival en CH!PZ In Black: het zijn drie van de grootste hits van de jaren 2000. De groep werd in 2003 opgericht door middel van audities en bestond toen al uit Rachel van den Hoogen, Kevin Hellenbrand, Cilla Niekoop en Peter Rost. Met hun eerste single is het direct raak. CH!PZ In Black (Who You Gonna Call) haalt de tweede plaats in de Top 40 en de eerste plek in de Single Top 100.

Daarna volgen vier nummer 1-hits in beide lijsten: Cowboy1001 Arabian NightsOne, Two, Three! en Carnival. Door het grote succes in Nederland gaat het team achter Ch!pz voor internationaal succes en niet zonder resultaat. Cowboy komt in Duitsland ook op de eerste plek en haalt zelfs in het muzikaal competitieve Verenigd Koninkrijk de hitlijsten. Ook in Oostenrijk, Zwitserland en delen van Scandinavië wordt hitsucces geboekt.

Zo snel als Ch!pz opkwam, zo snel zijn ze enkele jaren later ook weer van het toneel verdwenen. Tot aan 2007 volgen nog enkele top 10-hits in Nederland, een jaar later is er nog een televisieprogramma, maar daarna wordt het stiller. In 2010 besluit het management dat de groep niet succesvol genoeg meer is en dus wordt Ch!pz opgeheven.

Bron: NU.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *