Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

YouTube gaat harder optreden tegen kwetsende reacties onder video’s

YouTube-accounts die meerdere keren ongewenste reacties onder video’s plaatsen krijgen een time-out van 24 uur. Het videoplatform heeft aangekondigd dat het actiever gaat optreden in het geval van kwetsende reacties en spam.

In het verleden moedigde YouTube “respectvolle reacties” aan via pop-ups. Die aanpak bleek onvoldoende te werken. Gebruikers krijgen daarom voortaan een waarschuwing als het videoplatform beledigende reacties heeft gedetecteerd en verwijderd.

Als gebruikers daarna opnieuw over de schreef gaan, krijgen ze een time-out en kunnen ze 24 uur lang geen reacties meer plaatsen. Gebruikers kunnen protesteren tegen zo’n beslissing, maar dat wil niet zeggen dat YouTube de time-out ongedaan maakt.

De videosite meldt dat de nieuwe aanpak de afgelopen tijd is getest en effectief was. “Uit de tests blijkt dat de waarschuwingen en time-outs de kans verkleinen dat gebruikers opnieuw kwetsende reacties plaatsen.”

YouTube speelt ook een kat-en-muisspel met spammers. Het videoplatform wordt overspoeld met bots die onder meer nepweggeefacties en crypto aanbieden. De videosite meldt dat ze in de eerste helft van 2022 al meer dan 1,1 miljard reacties met spam heeft verwijderd

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *