Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Nyck de Vries rijdt in eerste volledige Formule 1-seizoen met startnummer 21

Nyck de Vries heeft voor zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 een startnummer gekozen. De Friese coureur gaat voor AlphaTauri rijden met nummer 21.

Dat blijkt uit de officiële inschrijvingslijst van de Formule 1 die donderdag openbaar werd gemaakt. Daaruit blijkt ook dat debutanten Oscar Piastri (81) en Logan Sargeant (02) hun startnummer hebben gekozen, al maakten zij dat eerder al bekend. Elke Formule 1-coureur heeft zijn exclusieve startnummer.

De Vries reed in 2022 één race, voor Williams. Toen kwam hij nog met nummer 45 in actie. De 27-jarige coureur baarde in die race opzien met een negende plaats. Dat droeg bij aan de keuze van Red Bull-topman Helmut Marko om hem de kans te geven bij AlphaTauri. De Vries was de afgelopen jaren reservecoureur bij Mercedes.

Uit de inschrijvingslijst blijkt verder dat de banden tussen Red Bull en Honda weer zijn aangetrokken. Sinds de Grand Prix van Japan keerden de stickers van het Japanse merk al terug op de auto’s van Red Bull en AlphaTauri, terwijl de krachtbron die beide teams gebruikten nog formeel stond ingeschreven als Red Bull Powertrains (RBPT). Voor 2023 is dat Honda RBPT. De motoren worden tot en met 2025 gemaakt door Honda in Japan.

Het Formule 1-seizoen begint op 5 maart 2023 in Bahrein. Een week eerder worden op hetzelfde circuit de voorbereidende tests gehouden. In de loop van februari presenteren de teams hun nieuwe auto’s.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *