Radio Hertogjansplace
FeijenoordRotterdam van toen

Personenauto’s rijden door de Stieltjesstraat over de Spoorweghavenbrug, 1953

Personenauto’s rijden door de Stieltjesstraat over de Spoorweghavenbrug, 21 december 1953. Links van de brug staat een brugwachter voor een brugwachtershuis.

Stieltjes was technisch adviseur van de Rotterdamsche Handelsvereeniging van Lodewijk Pincoffs. Hij wordt als de architect van de aanleg van de havens in Feijenoord ten zuiden van de Nieuwe Maas gezien, die de grote bloei van Rotterdam als havenstad mogelijk maakte.

De Spoorweghavenbrug is een ophaalbrug in het stadsdeel Feijenoord van de Nederlandse gemeente Rotterdam, onderdeel van de Stieltjesstraat. De brug overspant de Spoorweghaven en is daarnaar vernoemd.

Dit is de derde brug op deze plaats. De eerste brug, een draaibrug, was in 1880 aangelegd en heette in de volksmond de Koffiemolenbrug. Deze brug werd in 1953 verbreed en in 1963 vervangen door een nieuwe draaibrug, die bij Hollandia in Krimpen aan den IJssel was gebouwd. De huidige brug stamt uit 1995, toen bij de herinrichting van het omliggende gebied (de Kop van Zuid) de draaibrug vervangen werd door een ophaalbrug.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *