Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Twitter trekt verbod op linken naar andere sociale netwerken in

Het verbod om op Twitter te linken naar bijvoorbeeld Facebook, Instagram of TikTok is ingetrokken, meldt CNN zondagavond. Twitter-gebruikers kunnen nu stemmen over de invoering van beleid tegen de promotie van andere sociale netwerken.

Sinds zaterdagavond konden Twitter-gebruikers niet meer linken naar hun profielen op andere socialemediaplatforms. Ook mochten ze niet meer zonder link verwijzen naar een account op een ander platform.

Het verbod stuitte op veel weerstand. De blogpost waarin het verbod op het linken naar concurrerende sociale netwerken werd uitgelegd, heeft Twitter zondagavond verwijderd. De tweets waarin het verbod werd aangekondigd, zijn ook gewist.

Na de intrekking van het verbod verscheen op het officiële Twitter Safety-account een poll over linken naar andere sociale netwerken. Het socialemediabedrijf vraagt gebruikers of er beleid moet komen tegen het gebruik van Twitter-accounts om reclame te maken voor andere socialemediapatforms.

Twitter-gebruikers kunnen tot aankomende nacht stemmen. Tot nu toe hebben meer dan 145.000 gebruikers gestemd. Bijna 86 procent van de stemmers is tegen het plan.

Zondagavond heeft Twitter-eigenaar Elon Musk ook een poll geplaatst. Dit keer vraagt Musk of hij moet aftreden als hoofd van Twitter. Meer dan dertien miljoen mensen hebben gestemd. Iets meer dan 56 procent vindt dat hij zijn functie moet neerleggen.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *