Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Politie stuurt bulk-sms naar duizend drugsgebruikers uit Zoetermeer

Ongeveer duizend drugsgebruikers uit Zoetermeer en omgeving hebben vrijdag een zogenoemde bulk-sms van de politie ontvangen. Daarin bood de politie hulp aan om te stoppen met drugs. De 06-nummers zijn verzameld uit twee telefoons van opgepakte drugsdealers, meldt de politie.

De politie nam in november twee telefoons in beslag. Deze waren afkomstig van twee drugsdealers die nog vastzitten. De politie besloot vrijdag een bulk-sms te versturen naar duizend contacten uit die telefoons.

De bedoeling van het bericht is om drugsgebruikers bewust te maken van de zwarte kant van de drugswereld. De politie wil hen een ingang naar hulp geven bij drugsverslaving.

Volgens de politie zijn de drugsgebruikers veelal tussen de 17 en 23 jaar oud. Ze bestelden de drugs voornamelijk voor in het weekend en tijdens feestjes.

De telefoonnummers die een sms hebben ontvangen zijn hiervoor eenmalig gebruikt. De politie benadrukt dat ze de nummers niet met anderen deelt en dat de actie niet leidt tot een registratie in de politiesystemen.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *