Radio Hertogjansplace
AganiesebuurtRotterdam van toen

Zicht op het Hofpleintheater aan het Benthemplein, 1981

In 1985 werd Jeugdtheater Hofplein opgericht, waarna het uitgroeide tot een begrip in Rotterdam en omstreken. Twee unieke plekken in de stad vormen de basis van Jeugdtheater Hofplein. Het Hofpleintheater aan het Benthemplein in hartje Rotterdam is ons eigen theater. De grote zaal met een capaciteit van 496 personen is hét podium voor kinderen en jongeren. Het bevindt zich in het bijzondere Technikon-complex van de architect Maaskant en is herkenbaar aan het prachtige werk van Karel Appel dat de gevel siert. Aan de Pieter de Hoochweg in de wijk Delfshaven vind je De Theaterschool. In dit monumentale pand houden we kantoor én bruist het zeven dagen per week als locatie voor workshops, onderwijs en voorstellingen.

Het Benthemplein draagt de naam van Simon van Benthem. Hij was gehuwd met Agniese Bokel en ontving in 1339 Teilingen in leen. Sindsdien noemde hij zich Simon van Teilingen. Vermoedelijk sneuvelde hij in juni 1345 tijdens de slag bij Warns (Friesland).

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van jeugdtheaterhofplein.nl en uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *