Radio Hertogjansplace
Rotterdam van toen

Het Arena Theater aan de West-Kruiskade, 1981

Na het succes met zijn W.B.Theater aan de Nieuwe Binnenweg besluit Karl Weisbard in 1930 een tweede bioscoop te openen aan de West-Kruiskade: het Roxy Theater. Het gebouw wordt ontworpen door Jac Van Gelderen. De bioscoop heeft 1000 zitplaatsen en opent op 31 mei. Naast films worden er kleine operettes opgevoerd. Omdat het niet wil lukken om deze bioscoop winstgevend te maken verkoopt Karl Weisband het theater echter aan Ed Spits in 1936 en wordt het verbouwd tot Arena. In 1988 veranderde Arena in discotheek/poppodium Nighttown.

In de zomer van 2006 werd de exploitatie van Nighttown failliet verklaard. Nighttown is gekocht door Aryan Tieleman en zijn broer en partner Ted Langenbach. Zij zijn op 4 september 2008 in het voormalige pand van Nighttown een nieuw poppodium annex horecagelegenheid gestart onder de naam Watt, maar ook dat is inmiddels failliet.

Op 6 december 2013 opende de Amazing Oriental, een Aziatische supermarkt, zijn deuren in het pand van het voormalige poppodium. De lokatie van de winkel aan de West-Kruiskade is midden in het Rotterdamse China Town tussen talloze toko’s, nog een andere supermarkt en eethuizen met Aziatische specialiteiten.

Nighttown werd vaak omschreven als dé poptempel van Rotterdam. En hoewel het pand nog steeds in gebruik is door Amazing Oriental, leeft de naam Nighttown voort.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia en van de filmkijker.com https://www.defilmkijker.com/…/de-verdwenen-bioscopen…/.

Met medewerking  van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *