Radio Hertogjansplace
Rotterdam van toenVreewijk

Gezicht op de Dordtsestraatweg met het feestgebouw Spes, 1946

Feestzaal Spes was een feestzaal aan de Dordtsestraatweg met als eigenaar de heer Bijvoet. Er werden allerlei activiteiten zoals danslessen, dansavonden en klaverjasavonden georganiseerd. Veel jubilea en feesten zijn op deze plek gevierd.

De Dordtsestraatweg loopt in de richting van de stad Dordrecht. De Dordtsestraatweg is de oude Charloisse Zeedijk, de noordoostelijke grens van de voormalige polder Charlois. Ze stond vroeger bekend onder de naam Oudeweg. De weg is onder keizer Napoleon bestraat. Vanwege deze betere bestrating heette hij ook wel Koninklijke Straatweg. In 1960 ontving het gedeelte van de Dordtsestraatweg, dat door de wijk Lombardijen loopt, de namen Spinozaweg en Pascalweg. De loop van dit gedeelte van de weg werd enigszins gewijzigd.

De fotograaf is Gerard Roos en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam,

Met medewerking van Rotterdam van Toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *