Radio Hertogjansplace
Rotterdam van toen

De Queen Elisabeth 2 aan de Wilhelminakade, 1977

De RMS Queen Elizabeth 2, RMS: Royal Mail Steamer, ook wel alleen QE2 genoemd, was meer dan 30 jaar het vlaggenschip van de Cunard Line. De Queen Elizabeth 2 maakte zijn eerste reis in 1969 en was een van de laatste grote trans-Atlantische passagiersschepen. Met een lengte van 293,5 meter en een topsnelheid van 32,5 knopen is het ook een van de grootste en snelste passagiersschepen die er zijn.

Op 30 december 1964 werd het contract getekend met scheepsbouwer John Brown Shipyard in Clydebank in Schotland. Daar werd met de bouw begonnen op 5 juli 1965. Na de tewaterlating op 20 september 1967 werd het schip gedoopt door koningin Elizabeth II. Op 19 november 1968 begon de Queen Elizabeth 2 aan de proefvaarten onder leiding van kapitein ‘Bil’ Warwick. Vanaf 26 november 1968 werden er proefvaarten gehouden in de Ierse Zee. Op 22 april 1969 werd een kleine maidentrip gemaakt naar Las Palmas de Gran Canaria.

De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *