Radio Hertogjansplace
Nieuwe westenRotterdam van toen

Gezicht op de Burgemeester Meineszlaan (rechts) en de Vierambachtsstraat, 1918

In dit hoekpand zit nu proeflokaal De Burgemeester met goede bieren, mooie wijnen en lekker eten.

Sjoerd Anne Vening Meinesz (Harlingen, 20 februari 1833 – Leusden, 26 december 1909) was een Nederlands politicus en journalist. Hij was burgemeester van de gemeente Rotterdam van 1881 tot 1891 en van de gemeente Amsterdam 1891 tot 1901. In de gemeente Rotterdam was hij nog burgemeester onder de naam Meinesz, in 1893 kreeg hij bij Koninklijk Besluit toestemming om de naam ‘Vening’ aan zijn achternaam ‘Meinesz’ toe te voegen. Vening was de achternaam van zijn moeder. Proeflokaal De Burgemeester is uiteraard naar deze burgemeester vernoemd.

De Vierambachtsstraat ligt ter plaatse waar vroeger de ambachten Beukelsdijk en Schoonderloo aan elkaar grensden. Ze vormde de verbinding tussen het Middelland en Mathenesse. Alleen Middelland komt nooit afzonderlijk als ambacht voor. Zodoende is de straatnaam niet geheel juist.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van www.deburgemeesterrotterdam.nl, van Wikipedia en uit het Stadsarchief Rotterdam. #rotterdamvantoen #rotterdam #geschiedenis #historie #history #stadsarchiefrotterdam #stadsarchief010

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *