Radio Hertogjansplace
KralingenRotterdam van toen

Het Gat van Lusthof bij de Lusthofstraat in Kralingen, 1978

Mannen die gewerkt hebben aan de metro-aanleg drinken een biertje in de geplaatste tunnel, in de omgeving van het Gat van Lusthof bij de Lusthofstraat in Kralingen, 1978-1980.

Het ‘Gat van Lusthof’ was een open gedeelte dat nodig was voor de aanleg van de metro. Enkele panden aan Jaffa en de Lusthofstraat werden hiervoor gesloopt.

Op 6 mei 1982 werd de metrolijn geopend tussen Capelsebrug en Coolhaven, genaamd oost-westlijn. De speelfilm Spetters speelt zich voor een deel af in de tunnel in aanbouw. Op 27 mei 1983 werd de lijn als sneltram met gelijkvloerse kruisingen en bovenleiding doorgetrokken naar Binnenhof in de wijk Ommoord van de huidige oostelijke deelgemeente Prins Alexander. Een aftakking naar De Tochten in de wijk Zevenkamp, eveneens als sneltram, werd op 24 april 1984 in gebruik genomen. In westelijke richting werd de Calandlijn op 25 april 1986 verlengd van Coolhaven naar Marconiplein.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *