Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

Het interieur van schoenenwinkel L.L. Corbeau aan de West-Kruiskade, 1926

Jarenlang was de exclusieve dames- en herenschoenenwinkel van Corbeau gevestigd aan de West-Kruiskade. Voor de oorlog een straat met luxe winkels, waaronder een fijne banketbakkerij, een toonaangevende woonwinkel en een deftige bontzaak.

Toen de buurt in de jaren ’60 en ‘70 kleurrijker werd, raakten de traditioneel zwarte en bruinleren schoenen uit de mode. De nieuwe klanten vroegen om hippe modellen in felle kleuren. Corbeau liet opvallende schoenen maken die nergens anders te koop waren. “Onalledaags, luxe en een tikkeltje brutaal” zeggen ze zelf. En die stijl sloeg aan. Goed geklede buurtbewoners, artiesten en sterren uit de showbusiness zijn al tientallen jaren dol op deze extraverte kwaliteitsschoenen.

In 2009 sloot de winkel. De eigenaar stopte ermee en er was geen opvolger. Het interieur was sinds 1926 vrijwel ongewijzigd en is daarom overgenomen door Museum Rotterdam.

De fotograaf is Frans van Dijk en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van museumrotterdam.nl en rijnmond.nl.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *