Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

De Zwarte Paardenstraat met onder andere een kruidenier, 1955

De Zwarte Paardenstraat was oorspronkelijk een van de lanen in het tuinengebied ten westen van de stadsvest (Schiedamsevest). In 1644 werden de tuinen aan deze laan uitgegeven. Ze heette in 1656 Swarte Paertslaen. Nog in het midden van de 18de eeuw lag op de hoek van de Paardenlaan en de Binnenweg de stalhouderij van Leendert Erkelens. Op de deuren van deze stalhouderij waren twee springende zwarte paarden geschilderd. Het gebouw werd in 1766 omgebouwd tot toneelzaal. In 1875 is de laan in straat veranderd.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *