Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

Interieur van lijn 8, op de Blaak, 1984

Waar de op 7 april 1904 opgerichte Rotterdamsche Electrische Tramweg-Maatschappij RETM zich als particuliere organisatie nog bezig hield met uitsluitend railvervoer, daar heeft de RET zich als gemeentelijke dienst in de loop der jaren breder georiënteerd. Naast het per 15 oktober 1927 overgenomen vervoer per tram van de RETM werden al snel busvervoer, in recentere tijden de metro en nog niet zo lang geleden zelfs vervoer te water aan het pakket toegevoegd.

Leuk om te weten is ook dat de officiële naamgeving vanaf 15 oktober 1927: Rotterdamsche Electrische Tram was, van 1 mei 1947-1 januari 1956 Rotterdamse Electrische Tram en vanaf dat moment: Rotterdamse Elektrische Tram. Per 1 januari 2007 werd de RET verzelfstandigd en ondergebracht in een NV met de gemeente Rotterdam als enig aandeelhouder. Het personeel verloor daarmee de ambtenarenstatus.

De foto komt uit het archief van rovm-digitaal.nl De informatie komt eveneens van rovm-digitaal.nl.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *