Radio Hertogjansplace
CrooswijkRotterdam van toen

Algemene Begraafplaats Crooswijk, 1971

Een koe die was ontsnapt op het abattoir wordt op de Algemene Begraafplaats Crooswijk gevangen, 2 november 1971. Links een C-10 patrouillewagen van de politie.

Uit het NRC Handelsblad van 3 november 1971:
Een koe is gisteren op het abattoir in Rotterdam aan het schietmasker ontsnapt door de benen te nemen. Op haar vlucht door Crooswijk belandde ze op de begraafplaats, waar deze foto werd gemaakt. Veel tijd heeft het gevergd voordat de koe zich liet vatten. Daartoe moest een seksegenote worden aangevoerd, die een kalmerende invloed had en waaraan ze werd gekoppeld om de terugreis te aanvaarden. De vlucht voor de slachter heeft voor het dier een gelukkig einde gekregen. Een toeschouwer van de jacht op de koe kocht het beest voor vijftienhonderd gulden omdat hij onder de indruk was gekomen van de opwindende poging tot lijfsbehoud.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het NRC Handelsblad van 3 november 1971

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *