Radio Hertogjansplace
Oude NoordenRotterdam van toen

De Agniesestraat op de hoek met de Teilingerstraat, 1980

Agniese was de enige dochter van Dieric Bokel. Door haar huwelijk in 1336 met Simon van Benthem, daarna met Gherijt van Herlaer, ging het grootste gedeelte van de goederen van haar vader (ca.1335) in andere geslachten over. De wijk ligt tussen de Noordsingel en de Schiekade met de Agniesestraat als middelpunt.
De Teilingerstraat heet naar Simon van Teilingen. Eigenlijk heette hij Simon van Benthem. Hij en zijn vrouw Agniese Bokel ontvingen in 1339 van graaf Willem IV het huis te Teilingen en enige daarbij behorende goederen in leen. Sindsdien noemde Van Benthem zich bij voorkeur Simon van Teilingen. Vermoedelijk sneuvelde hij in juni 1345 tijdens de slag bij Warns (Friesland).

De fotograaf is Wolter Wolters en de foto komt van oudenoordenrotterdam.nl. De informatie komt uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking van Rotterdam van toen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *