Radio Hertogjansplace
DelfshavenRotterdam van toen

Gladheid rondom de tunneltraverse ter hoogte van de ‘s-Gravendijkwal en de Rochussenstraat, winter 1963

Uit het Vrije Volk van 17 januari 1963:
OMDAT EEN NOODSITUATIE DREIGT in Rotterdam heeft de reinigingsdienst van de Maasstad een dringende oproep gericht tot de burgerij om krachtig mee te werken, aan de bestrijding van de gladheid. Het publiek wordt verzocht zich niet alleen tot de sloep te beperken, maar ook de rijstraten met as of zand te bestrooien als de situatie dit nodig maakt. Er is vrijwel geen straat in heel de Maasstad waar dat niet nodig is.

Het verzoek is gedaan in een verklaring die is toegezonden aan de Rotterdamse dagbladen. Het luidt woordelijk:

„De veelvuldige sneeuwval In de afgelopen weken brengt de berijdbaarheid van straten en wegen in verscheidene delen van de stad ernstig in gevaar. Staf en personeel van de ROTEB spannen zich tot het uiterste in om de wegdekken van sneeuw en ijs te ontdoen, maar zonder hulp van de burgerij dreigt thans een noodsituatie te ontstaan.

Zoals bekend rust op het publiek de plicht om de voetstraat voor de woning bij gladheid door sneeuwval, ijzel, enzovoorts met as of zand te bestrooien. De directie. van de ROTEB roept nu de medewerking van de burgerij in om óók de rijweg te bestrooien, indien de situatie van het wegdek dit nodig maakt en Indien het verkeer ter plaatse de persoonlijke veiligheid natuurlijk niet In gevaar brengt.

Voorts verzoekt de ROTEB met nadruk hun, die voor hun woning een paadje in de sneeuw graven, de weggewerkte massa’s niet op de rijweg, maar op de rand van het trottoir te deponeren.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 17 januari 1963.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *