Radio Hertogjansplace
RotterdamScheepvaartkwartier

De veerboot tussen de Veerhaven en de Wilhelminakade en Katendrecht, 1908

De Veerhaven ontleent zijn naam aan de veerdienst naar Katendrecht aan de zuidzijde van de Nieuwe Maas, die al in de 15e eeuw werd gevestigd. Tot de ingebruikname van de Willemsbrug in 1878 was dit de enige verbinding tussen de noord- en zuidoever van de Nieuwe Maas. De veerdienst van de rederij Heen en Weer deed dienst tot 1968 toen de metro de noord-zuidverbinding overnam. Van 1911 tot de opening van de Maastunnel in 1942 was er hier naast een dienst voor personenvervoer ook een veerdienst voor voertuigen, het wagenveer.

De fotograaf is P.M. Vijverberg en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *