Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

Verkeersdrukte op de afrit van de Willemsbrug, 1961

De Willemsbrug verbindt de rechteroever van de Nieuwe Maas met het Noordereiland. De huidige brug is de tweede Willemsbrug. De eerste werd ontworpen door C.B. van der Tak, werd in 1878 opengesteld en vernoemd naar koning Willem III. De Willemsbrug was tot de opening van de Maastunnel tijdens de Tweede Wereldoorlog de meest westelijke vaste oeververbinding over de Maas, zodat ook het steeds belangrijker wordende internationale verkeer gebruikmaakte van deze verbinding dwars door het oude centrum van Rotterdam.

De Willemsspoorbrug overspande tussen 1877 en 1994 de Nieuwe Maas met 5 overspanningen. De Willemsspoorbrug is vervangen door de Willemsspoortunnel.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *