Radio Hertogjansplace
Rotterdam van toenVarkenoord

Het nieuwe clubhuis van Zwart-Wit ’28 op sportcomplex Varkenoord, 1960

R.C.V.V. Zwart-Wit ’28 (Rotterdamse Christelijke Voetbalvereniging Zwart-Wit ’28) is een voormalige amateurvoetbalclub uit Rotterdam-Zuid.

Zwart-Wit ’28 werd op 1 mei 1928 opgericht en speelde op zaterdag. Omdat er ook een zondag voetbalclub met de naam Zwart-Wit was, moest het jaartal van de NVB aan de naam toegevoegd worden. De club speelde op Varkenoord en verhuisde in 1966 naar het nieuwe complex Sportpark De Vaan. De club promoveerde in de jaren 60 meermaals en kwam op het hoogste niveau, de Eerste klasse A (later hoofdklasse).

De grootste successen van de club waren begin jaren ’70 met de kampioenschappen in de Eerste klasse A en de algehele zaterdag kampioenschappen in 1971 en 1972 en het algeheel amateurkampioenschap in 1971. De vrouwentak won in 2000 de KNVB beker.

Vanaf eind jaren 90 ging het financieel slechter met de club en mede door wanbestuur en hoge betalingen aan spelers ging Zwart-Wit ’28 in 2004 failliet. Begin februari werden alle elftallen uit de competitie genomen en enkele dagen later brandde de accommodatie af. Op 24 februari 2004 werd de club officieel opgeheven.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *