Radio Hertogjansplace
Rotterdam van toenSpangen

De eerste paal voor de bouw van een kunstlichtinstallatie op het Kasteel wordt geslagen, 1973.

Uit het Algemeen Dagblad van 15 mei 1973:
SPARTA’s ere-voorzitter J. Salters heeft gisteren de eerste paal geheid voor een te bouwen lichtinstallatie op Kasteel Spangen. De kosten van het project bedragen ongeveer een half miljoen gulden. Het bedrag, dat buiten de exploitatierekening van sportclub Sparta valt. is reeds voor een groot gedeelte bijeengebracht. Drie werkgroepen vonden 117 Spartanen in de afgelopen twee maanden bereid tot storting van een bedrag van tweeduizend gulden. Waarmee een bedrag van 234.000 gulden werd binnengehaald. In totaal is reeds 350.000 gulden voor de bouw beschikbaar.

De masten, die 45 meter boog worden, krijgen aan lampen een lichtsterkte van 600 lux, en zijn bij TV-opnamen alleen geschikt voor zwart-wit-opnamen. In de toekomst hoopt men de lichtsterkte op te voeren. De lichtinstallatie wordt op 15 augustus in gebruik genomen met een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Spaanse Barcelona.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Algemeen Dagblad van 15 mei 1973.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *