Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

De Coolsingel met links de Schiedamsesingel en in het midden de Binnenweg, 1952

De Coolsingel met links de Schiedamsesingel en in het midden de Binnenweg, 9 december 1952. Aan de Binnenweg is de bouw van Jungerhans bezig.

In 1882 begon de Pruisische ondernemer Anton Jungerhans in Rotterdam een winkel in ‘galanterieën’. De winkel verhuisde in de loop der jaren een aantal keer, maar verhuisde in 1953 definitief naar een eigen nieuw pand aan de Binnenweg en de Coolsingel in Rotterdam. Het pand was een ontwerp van de Gebroeders Kraaijvanger. In augustus 2007 sloot Jungerhans definitief de deuren na een faillissement.

De Coolsingel is vernoemd naar het ambacht Cool. Het ambacht Cool komt al voor omstreeks 1280. De Schiedamsesingel is de naam van de in 1608 ten westen van de Schiedamsevest aangelegde en met bomen beplante weg. Al in 1454 liep door de Coolpolder een binnenweg van Rotterdam naar Schoonderloo met een afslag naar Delfshaven. Deze heette Coolsche weg of Binnenweg.

De foto is gemaakt door Openbare Werken Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *