Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

Het nieuwe pand van kledingzaak Bervoets aan het Bulgersteyn, 1955

Het nieuwe pand van kledingzaak Bervoets aan het Bulgersteyn, 28 september 1955. Rechts het monument van G.K. van Hogendorp.

Uit het Vrije Volk van 28 september 1955:
De “leeuw van Damascus” was vanmorgen aanwezig bij de opening van het nieuwe pand van de N.V. Bervoets aan het Bulgersteyn. Hij nam zelfs deel aan de plechtigheid, omdat hij door de presidentcommissaris mr. P. J. Bervoets aangeboden werd als feestgeschenk aan het gemeentebestuur. Thans toeft het beeldhouwwerk van de Italiaan Mirko in een soort niemandsland, want de burgemeester mocht hem, zonder toestemming van de raad, niet aanvaarden.

De openingsplechtigheid begon met een toespraak van de directeur, de heer O. J. J. Kamerbeek. die verklaarde dat men in Rotterdam altijd reikhalzend uitziet naar nieuwe gebouwen waarmee het herstel van de stad duidelijk gedemonstreerd wordt. Hij bracht hulde aan allen, die aan de bouw meewerkten.

President-commissaris, mr. P. J. Bervoets, merkte op, dat de firma bij haar 60-jarig bestaan geen schoner geschenk kon ontvangen dan het gereedkomen van dit pand op een historisch plekje van Rotterdam.

Na het openingswoord van de burgemeester werd door de heer P. P. Bervoets, kleinzoon van wijlen de oudste oprichter Gerard Bervoets. een plaquette onthult. Namens het gezamenlijk personeel bood de heer P. H. M. Spoelstra, bedrijfsleider van het filiaal te Arnhem, vier geëtste ramen aan. En ten slotte sprak de heer J. de Nes jr. directeur, die het beheer van het filiaal Bulgersteyn in handen legde van de heer W. H. Wiefkers.

De eerste paal voor het gebouw was 19 Juni 1954 geslagen. Het pand heeft een frontbreedte van 43.5 meter. De diepte is 17 meter, de hoogte 20 meter. Architecten zijn de heren A. J. M. Buys. ir. E. H. Kraaijvanger en H. M. Kraaijvanger. Het bouwwerk werd aangenomen door de firma J. van Dort en Zoon te Schiedam.

De fotograaf is Cock Tholens en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 28 september 1955.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *