Radio Hertogjansplace
KralingenRotterdam van toen

Het Libanonlyceum aan de Ramlehweg, 1958

Het Libanon Lyceum begon in 1909 als “2e HBS met vijfjarige cursus” in een oud schoolgebouw. In 1913 verhuisde de school naar het nieuw gebouwde pand aan de Ramlehweg 6 (tot 1938 Libanonstraat). Gedurende 1949-1965 was Coen Deering rector van de school. In 1950 kwam er een gymnasiumafdeling bij en werd de Libanon HBS het Libanon Lyceum. In 1968 volgde een fusie met de MMS aan de Mecklenburglaan en de Willem Ruysmavo. Vanaf die tijd kent de school een mavo-, havo- en atheneum-/gymnasiumopleiding. In 1965 werd de HBS uitgebreid met een experimentele havo-afdeling, en rond 1970 werd de Libanon-scholengemeenschap opgericht. Het hoofdgebouw aan de Ramlehweg is een rijksmonument, net als de conciergewoning aan de Cederstraat en de gymnastiekzaal aan de Palestinastraat. Het gebouw aan de Mecklenburglaan dateert uit 1921 en is eveneens een rijksmonument, evenals het aparte gymnastieklokaal en de conciĆ«rgewoning.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *