Radio Hertogjansplace
Oude NoordenRotterdam van toen

De Bergweg bij station Bergweg, 1958

De Bergweg dankt zijn naam aan het voormalige dorp Hillegersberg, ook wel Den Berg genoemd, dat in 1941 door Rotterdam werd geannexeerd. De Bergweg heette vóór 1897 Oost-Blommersdijkschenweg. De Bergweg maakte deel uit van de oude 12de eeuwse zeedijk. De naam ‘Berchwech’ komt in 1387 voor het eerst voor.

Station Rotterdam Bergweg is een gesloten spoorwegstation aan de Hofpleinlijn in Rotterdam. Het ligt op het Hofpleinviaduct boven de kruising met de Bergweg in de deelgemeente Noord.

Het station werd geopend op 1 oktober 1908. Het huidige stationsgebouw, naar ontwerp van Sybold van Ravesteyn werd geopend in 1960. Het station had oorspronkelijk twee perrons, maar alleen spoor 1 en het daaraan gelegen oostelijke perron was de laatste jaren nog in gebruik. Van Rotterdam Bergweg vertrok tot 3 juni 2006 ieder half uur een stoptrein naar Den Haag Centraal en een stoptrein naar Rotterdam Hofplein.

De fotograaf is H. Hageman en de foto komt van de site rovm-digitaal.nl. De informatie komt uit het Stadsarchief Rotterdam en van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *