Radio Hertogjansplace
PendrechtRotterdam van toen

Flat van de Holland Amerika Lijn (HAL) aan de Oldegaarde, 1959

Flat van de Holland Amerika Lijn (HAL) aan de Oldegaarde, waar personeel van de HAL woonde, 1959. Op de voorgrond woningen op de hoek van de Kerkwervesingel. Op het flatgebouw wapperen twee vlaggen; de vlag links is van de HAL. Rechts op de achtergrond de Dorpsweg en molen De Zandweg aan de Kromme Zandweg.

Uit het Vrije Volk van 16 juli 1957:
(Van een onzer verslaggevers) Op de hoek van de Oldegaarde en de Kerkwervesingel in Pendrecht (Rotterdam-Zuid) is vanmorgen de eerste paal geslagen voor een flatgebouw, dat in totaal 81 woningen zal bevatten. Het object wordt gebouwd voor rekening van de Stichting Pensioenfonds 1937 der Holland Amerika-Lijn te Rotterdam.

Het gebouw is ontworpen door het Bureau voor architectuur en stedebouw ir. W. Wissing b.I.; de bouwer is Van der Vorm’s Aannemingsbedrijf te Rotterdam. Werknemers van de HAL zullen na de voltooiing (men rekent op een bouwtijd van 400 werkbare dagen) de woningen betrekken. Er komen 9 twee-kamerwoningen, 63 drie-kamerwoningen en 9 vier-kamerwoningen in dit flatgebouw, dat uit een souterrain en negen woonlagen (met galerijen) zal bestaan. De hoogte zal 27 meter boven het straatpeil zijn. De bouwkosten worden op ƒ 2.400.000 geraamd

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 16 juli 1957.

Met medewerking van Rotterdam van toen

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *