Radio Hertogjansplace
DelfshavenRotterdam van toen

Visserijplein, 1956

Een jongen speelt met een zelfgemaakte vlieger op het Visserijplein, 8 september 1956. Links de Rösener Manzstraat en rechts de Jan Kobellstraat.

Vanwege het grote aantal schepen dat hiervoor uitvoer werd de haringvisserij de Grote Visserij genoemd. Walvisvaarders waren er aanzienlijk minder. De walvisvaart werd daarom de Kleine Visserij genoemd. Ter plaatse van het Visserijplein lag van 1920 tot 1952 het Grote Visserijplein. Bij besluit B&W 15 januari 1952 werd de naam ingetrokken.

De Rösener Manzstraat is vernoemd naar Johan Wilhelm Rösener Manz, 1824-1894, burgemeester van Delfshaven 1866-1870. De Jan Kobellstraat dankt zijn naam aan de Delfshavense vee- en landschapsschilder Jan Kobell (1778-1814).

De fotograaf is Cock Tholens en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *