Radio Hertogjansplace
CrooswijkRotterdam van toen

Een tramhalte met reclame voor sigarettenmerk Roxy op de Goudsesingel, 1958

De geschiedenis van de Goudsesingel gaat terug tot ongeveer 1360 toen deze gegraven werd als Goudse Vest, en in het verlengde de Oostvest. De Goudse Vest was de scheiding tussen de stad Rotterdam en het ambacht Rubroek. De Goudse Vest en de Oostvest zijn gedempt tussen 1886 en 1905. Na de demping kreeg de Goudsesingel zijn huidige naam.

De Roxy werd speciaal ontwikkeld als sigaret met een lager teer- en nicotinegehalte. Hoewel in de reclame voor de sigaret verwijzingen naar de gezondheid werden vermeden, waren wetenschappelijke publicaties over de gevolgen van het roken aanleiding geweest de sigaret te ontwikkelen. De consument wilde veiliger roken. In 1962 deed de Consumentenbond een vergelijkend onderzoek naar het teer- en nicotinegehalte in diverse sigaretten, waarbij Roxy met het laagste gehalte uit de bus kwam. Hierdoor groeide het marktaandeel van Roxy ten opzichte van de andere sigarettenmerken

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *