Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

De bouw van het World Trade Center, 1986

De bouw van de toren van het World Trade Center op het Beursgebouw, 6 juni 1986.

Het World Trade Center Rotterdam (WTC Rotterdam) ligt aan de Coolsingel, het Beursplein, het Rode Zand en de Meent in het centrum van Rotterdam. Het is een zakelijk centrum in Rotterdam met circa 200 kantoren en diverse faciliteiten zoals een congrescentrum. Het hoofdgebouw is 93 meter hoog. World Trade Center Rotterdam heeft de status van Rijksmonument.

De laagbouw van het huidige World Trade Center is als multifunctioneel beurscomplex ontworpen door architect J.F. Staal en werd gerealiseerd tussen 1936 en 1940. Bij het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940 kreeg het een aantal treffers, maar de schade kon vrij snel worden hersteld.

In 1973 werd de laagbouw van een extra verdieping voorzien. Architect van deze uitbreiding is Arthur Staal, de zoon van J.F. Staal.

In 1984 werd gestart met de bouw van een nieuwe kantoortoren te midden van de al bestaande laagbouw. De groene ellipsvormige toren, ontworpen door Groosman Partners, kwam in 1986 gereed. Koningin Beatrix heropende het complex onder de naam Beurs-World Trade Center.

De foto komt uit de collectie panorama- en luchtfoto’s van het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *