Radio Hertogjansplace
FeijenoordRotterdam van toen

Spoorwegemplacement Feijenoord, 1926

Luchtopname van het Spoorwegemplacement Feijenoord met rechts de Oost-Varkenoordseweg en links de West-Varkenoordseweg en op de voorgrond de Buitendijk, 1926. De Kuip wordt later op het terrein rechtsboven op de foto gebouwd.

De Oost- en West-Varkenoordseweg zijn vernoemd naar de polder Varkenoord. De Oost-Varkenoordseweg liet ten oosten van de spoorlijn en de West-Varkenoordseweg uiteraard ten westen van de spoorlijn. Voor 1895 heette de Oost-Varkenoordseweg Stationsweg omdat hij uitkwam op het voormalige Station IJsselmonde. Bij besluit B&W 25 september 1968 werd de naam gewijzigd in Olympiaweg.

De Buitendijk ontving deze naam omdat ze oorspronkelijk een waterkering was. Voordien heette ze Groene Dijk, later Groene Laagjesdijk, daar ze ten noorden van de Laagjespolder liep. Ze vormde de scheiding tussen deze polder en de polder Varkenoord en Karnemelksland.

De foto is gemaakt door KLM Aerocarto en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *