Het Motorpaleis aan de Goudsesingel met rechts de Mariniersweg, 1956
Uit het Rotterdamsch Parool van 14 december 1956:
Voor de N.V. ,Het Motorpaleis’ was het vandaag een dubbele feestdag. Allereerst kon na zestien jaren deze grote motorhandel weer overeen definitieve zetel beschikken, doordat op de hoek van de Mariniersweg en de Goudsesingel een groots winkelpand in gebruik werd genomen. Verder vierde de heer J. Moerkerk, die thans directeur is, het feit, dat hij een kwart eeuw in het bedrijf werkzaam was.
,Het Motorpaleis’ vestigde zich op een zeer markant punt in de stad. Een vijftal winkels werden omgebouwd tot een enorme showroom, waarachter de kantoren van directie en verkooporganisatie, boekhouding enz. werden gevestigd. Van de duizend vierkante meter oppervlakte werden er 600 bestemd als etalageruimte. Daar kon een keur van motoren, scooters, bromfietsen en rijwielen worden tentoongesteld.
Een zeer praktisch magazijn, dat een enorme voorraad onderdelen bevat, biedt gelegenheid de klanten a la minute te bedienen, terwijl zich ten slotte eveneens gelijkvloers de werkplaatsen bevinden, die voorzien zijn van centrale werkbanken, maar ook van afzonderlijke werkboxen voor de monteurs, die met een speciale opdracht bezig zijn. Onder de showroom beschikt men over 600 m2 kelder, die in gebruik is als opslagplaats voor nieuwe motoren en zijspanwagens, voor motoren die uit de reparatie komen, voor scooters enz.
Heel wat jaren heeft „Het Motorpaleis” met de ruimte moeten woekeren, doordat men in noodgebouwen het bedrijf moest uitoefenen, doch vanaf vandaag werken directie en personeel in een paleis. De belangstelling was des middags, toen de zaak officieel werd geopend, zeer groot, terwijl ook de heer Moerkerk, in verband met zijn zakenjubileum, vele gelukwensen mocht ontvangen. Een schat van bloemen sierde op de openingsdag de nieuwe zaak.
De fotograaf is Cock Tholens en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Rotterdamsch Parool van 14 december 1956.
Met medewerking van Rotterdam van toen