Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Toto Online krijgt boete voor reclame gericht op jongvolwassenen

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft Toto Online een boete opgelegd van 400.000 euro. Het gokbedrijf richtte reclame op jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 23 jaar. En dat is niet toegestaan.

Toto Online heeft tussen 1 oktober 2021 en 1 februari 2022 reclameberichten gestuurd naar zijn totale klantenbestand, constateerde de Ksa. Daarbij is ook reclame, inclusief bonusaanbiedingen, gestuurd aan jongvolwassenen.

“De reclameberichten waren niet specifiek gericht op jongvolwassenen, maar in deze vier maanden werden ze hiermee wel bereikt”, meldt het bedrijf. “Wij hebben de wet- en regelgeving op dit punt anders geïnterpreteerd dan de Ksa, anders hadden wij jongvolwassenen vanaf het begin geheel uitgesloten.”

Volgens de wet Kansspelen op afstand (Koa) is het verboden om gokreclames te richten op jongeren en jongvolwassenen. Toto Online had jonge mensen in zijn klantenbestand geen reclame mogen sturen. Het gokbedrijf stopte volgens de Ksa met deze reclamemailing per 1 februari 2022.

“De wet zegt dat kwetsbare groepen, onder wie jongvolwassenen, extra beschermd moeten worden.” zegt René Jansen, voorzitter van de Ksa. “De hersenen van jongeren zijn nog in ontwikkeling. Daardoor zijn zij extra kwetsbaar voor het ontwikkelen van gokverslaving.”

“Kansspelaanbieders moeten de regels die bedoeld zijn om kwetsbare groepen te beschermen, ten volle respecteren. Dat is hier niet gebeurd en daarom deze boete.”

Een woordvoerder van de Nederlandse Loterij, waar Toto Online onder valt, laat aan NU.nl weten niet in hoger beroep te gaan tegen de boete.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *