Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Vos rekent in Kortrijk af met Alvarado, Van der Haar tweede achter Pidcock

Marianne Vos heeft zaterdag bij de Urban Cross in Kortrijk haar eerste zege van het veldritseizoen geboekt. De regerend wereldkampioene schreef de tweede wedstrijd van de X2O-trofee op haar naam na een fraai gevecht met Ceylin del Carmen Alvarado. Bij de mannen werd Lars van der Haar tweede, achter Tom Pidcock.

De 35-jarige Vos en de elf jaar jongere Alvarado vochten een zenuwslopend duel uit. Het tweetal ging samen met Denise Betsema de slotronde in en op een aanval van Alvarado kon alleen Vos reageren. De Brabantse bleef in het wiel van haar concurrente en bleek de snelste in de sprint.

Het betekende voor Vos de eerste zege van haar tot nu toe teleurstellende veldritseizoen. De laatste overwinning van de renster van Jumbo-Visma dateerde uit januari, toen ze in het Amerikaanse Fayetteville de wereldtitel veroverde.

Achter Vos en Alvarado completeerde Betsema het podium. De Texelse, van de ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal, nam de leiding in het klassement over van Fem van Empel. Zij ontbrak in Kortrijk, omdat ze zich focust op de wereldbekercross van zondag in Hulst.

Marianne Vos boekte haar eerste zege van het veldritseizoen.

Van der Haar moet zege aan Pidcock laten

Bij de mannen ging de overwinning naar wereldkampioen Pidcock. De Engelsman werd in de eerste rondes nog wel op de hielen gezeten door Van der Haar en de Belg Eli Iserbyt, maar zag de twee achtervolgers nooit echt dichtbij komen.

Bij het ingaan van de laatste ronde verdedigde Pidcock een voorsprong van 17 seconden. Van der Haar en Iserbyt streden zij aan zij om plek twee en daarmee de leiding in het klassement. De Nederlander trok nipt aan het langste eind.

Op de eerste dag van deze maand won Van der Haar de Koppenbergcross in Oudenaarde, de eerste wedstrijd van deze reeks. Hij pakte vijf dagen later EK-zilver.

De vorige edities van de Urban Cross werden gewonnen door Toon Aerts, Iserbyt en Mathieu van der Poel. Laatstgenoemde begint zijn veldritseizoen zondag in Hulst.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *