Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Gokwebsites mogen deel van verlies niet meer terugbetalen aan spelers

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft alle legale aanbieders van online kansspelen opgeroepen te stoppen met het terugbetalen van verliezen. Volgens de toezichthouder leiden de zogenoemde cashbackbonussen tot risicovoller gokgedrag en verlagen ze de drempel om te gokken.

Verschillende aanbieders van online kansspellen bieden spelers bonussen in de vorm van een terugbetaling. De Ksa heeft de aanbieders er per brief op gewezen dat het aanbieden van een bonus in deze vorm niet is toegestaan.

Bij deze terugbetalingen krijgen spelers een deel van hun verlies terug. Omdat spelers een deel van hun verlies terugkrijgen nemen ze meer risico’s, door bijvoorbeeld met hogere inzetten of vaker te gaan spelen.

De Ksa ziet bonussen als een reclameactiviteit. Volgens de wet mogen reclames niet aanzetten tot buitensporig speelgedrag. Dat is volgens de toezichthouder bij de zogenaamde cashbackbonussen wel het geval.

Alle aanbieders van online kansspelen moeten direct stoppen met het verstrekken van cashbackbonussen. Doen ze dat niet, dan zal de Ksa optreden, heeft de toezichthouder aangekondigd.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *