Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Twitter laat binnenkort zien hoe populair een tweet is

Twitter gaat gebruikers binnenkort laten zien hoe vaak hun tweets zijn weergegeven, heeft de nieuwe Twitter-eigenaar Elon Musk aangekondigd. Daarmee kunnen Twitteraars bijhouden hoe populair hun berichten op het sociale netwerk zijn.

Volgens Musk zou daarmee hetzelfde voor tweets gaan gelden als voor video’s, waarop het aantal weergaven al te zien is. Nu kunnen Twitter-gebruikers alleen uit het aantal reacties, retweets en likes opmaken of een tweet populair is.

Musk communiceerde de afgelopen tijd al vaker via Twitter over de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Zo meldde hij eind november dat het platform er recordaantallen nieuwe gebruikers had bijgekregen.

In diezelfde week liet Musk in een tweet weten dat gebruikers van Twitter zich weer konden inschrijven voor de abonnementsdienst om een vinkje bij hun naam te krijgen. Eerder leidde het besluit om 8 dollar te vragen voor een blauw vinkje tot enorme chaos. Veel mensen namen een abonnement op die dienst en deden zich voor als bedrijven, sterren en politici.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *