Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Chinese Grand Prix gaat ook in 2023 niet door, Formule 1 zoekt vervanger

De Chinese Grand Prix gaat ook in 2023 niet door als gevolg van de coronamaatregelen in het land. De Formule 1 maakte dat vrijdag officieel bekend. De koningsklasse zoekt een vervangend circuit voor de kalender van komend seizoen.

De Chinese overheid kondigde deze week na protesten aan het nog altijd strenge coronabeleid te gaan versoepelen. Toch heeft de Formule 1 in overleg met de autoriteiten en promotor besloten de race van de kalender te halen.

Die kalender telt een recordaantal van 24 Grands Prix, en dat wil de organisatie graag zo houden. Daarom zoekt ze naar een vervangend circuit. Zo bestaat bijvoorbeeld de kans dat de sport weer terugkeert in het Portugese Portimão. Dat circuit was al twee keer eerder invaller tijdens de coronapandemie.

De Chinese Grand Prix ontbreekt al drie jaar op de kalender. In 2019 werd de laatste editie gewonnen door Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen werd vierde in die race.

Het Formule 1-seizoen begint op 5 maart 2023 in Bahrein. China zou op 16 april de vierde Grand Prix van het seizoen zijn.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *