Dansende mensen rond de boeg van een roeiboot in Disco Le Bateau van het Hilton Rotterdam, 1968

Discotheek in de kelder van Hilton
IN DE KELDERS van Hilton is men deze week begonnen met de bouw van Rotterdams jongste vermaaksgelegenheid: de discotheek Le Bateau die begin mei zal worden geopend.

Hilton zocht al langer naar een goede bestemming van de fietsenkelder, sinds zijn personeel de dagelijkse tocht van huis naar werk per auto pleegt te maken. In de Amsterdamse vestiging werd het een „fietsotheek”; in de Rotterdamse wordt het Le Bateau. Men zal er tegen niet al te hoge prijzen een drankje kunnen gebruiken en kunnen luisteren naar een diskjockey en zijn grammofoonplaten. De ingang van Hiltons discotheek komt aan de zijde van de Kruiskade. Het ontwerp van de ‘ Rotterdamse, . zich „stylist” noemende, H. J. Slingerland voorziet in een sfeervol scheepsruim zonder nu precies alles aan een dergelijk interieur te laten herinneren. „Het moet niet al te nadrukkelijk worden.” zegt de ontwerper er zelf van. De discotheek Le Bateau krijgt ongeveer 125 zitplaatsen. Zij zal door de. week tot ‘s nachts twee en in de weekeinden tot vier uur geopend zijn.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 14 maart 1968.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *