Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

Het Hofplein met dancing Bristol, 1971

Uit het Vrije Volk van 5 september 1959:
Hebt u het vroegere Bristol gekend, dan zult u met vreugde de sfeer hervinden die vele Rotterdammers zo dierbaar was. Bent u van een jongere generatie, dan zult u zeggen: zo mooi als nu kan het vroeger nooit zijn geweest. Dat laatste zal ieder, die aan het gezellige oude Bristol goede herinneringen heeft, grif en van harte toegeven, als hij ziet wat het nieuwe allemaal biedt. Een café om stamgast van te worden, een voortreffelijk restaurant, mooie, rustige zalen en zaaltjes, een terras en een serre met prachtig uitzicht en een Familie-Cabaret-Dancing waar beschaafd amusement wordt gebracht van internationaal gehalte en waar een uitmuntend dansorkest het jong en oud naar de zin maakt. Daarom zal menig afspraak als vanouds worden besloten met: Kom naar Bristol!

Het Hofplein herinnert aan de ridderhofstad Weena, die noordoostelijk van het huidige Hofplein was gelegen. Het slot wordt reeds in 1306 vermeld. De oorspronkelijke Hofdijk stamde uit de 13de eeuw en strekte zich langs de Rotte uit tot het Zwaanshals en de Oudedijk. Het Hofplein ontstond in de eerste helft van de 19de eeuw nadat de Kolk of Gracht tussen de Delftse Poort en de Hofpoort was gedempt. Van 1853 tot 1875 was het plein als veemarkt ingericht.

De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en via delpher.nl uit het Vrije Volk van 5 september 1959.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *