Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Originele blauwe vinkjes op Twitter verdwijnen over aantal maanden

De originele blauwe vinkjes op Twitter verdwijnen over enkele maanden, heeft eigenaar Elon Musk bekendgemaakt. Volgens de miljardair zijn ze op een “corrupte en onzinnige manier uitgedeeld”.

De vinkjes gaven aan dat de profielen van bekendheden, politici, bedrijven en journalisten echt waren.

Musk kondigde vrijwel direct na zijn overname van Twitter aan dat hij van de blauwe vinkjes in hun toenmalige vorm af wilde. In plaats daarvan zouden alleen accounts die een betaald abonnement op Twitter namen een vinkje moeten krijgen.

Twitter stelde het blauwe vinkje vorige maand tegen betaling beschikbaar. Gebruikers maakten daar massaal misbruik van door imitatieprofielen aan te maken. Deze optie werd daarom snel weer offline gehaald.

Sinds maandag is de dienst weer beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. Volgens Musk worden alle aanvragen nu handmatig gecontroleerd voordat de vinkjes worden geactiveerd.

Mensen die het abonnement via de Twitter-app op hun iPhone of iPad afsluiten betalen meer, omdat Twitter daarvoor 30 procent commissie aan Apple moet betalen.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *