Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Meer dan veertig voetbalcompetities kraken ‘schadelijke’ plannen FIFA

Meer dan veertig professionele voetbalcompetities, verenigd in het World Leagues Forum (WLF), hebben vrijdag zware kritiek geuit op de uitbreidingsplannen van de FIFA. Ze noemen de besluiten over de internationale wedstrijdkalender “schadelijk voor de voetbaleconomie en het welzijn van de spelers”.

Voorzitter Gianni Infantino van de FIFA kondigde bij het WK voetbal in Qatar de hervormingen aan. Zo wordt het WK voor clubs vanaf 2025 uitgebreid van 7 naar 32 teams.

Ook wil de FIFA in de even jaren (2024 en 2026 en verder) de interlandperiodes gebruiken voor minitoernooien met teams uit verschillende continenten. Er ligt al het besluit om het WK vanaf 2026 te spelen met 48 in plaats van 32 landenteams.

“Deze beslissingen zijn eenzijdig genomen, zonder overleg, laat staan instemming, van degenen die er rechtstreeks door worden geraakt: de bonden, hun aangesloten clubs, spelers en fans”, luidt een verklaring van de WLF, waarbij ook de Eredivisie is aangesloten.

“Aangezien de kalender al overbelast is met nationale clubcompetities en steeds meer internationale competities, brengt het besluit van de FIFA het risico met zich mee van overvolle wedstrijdschema’s, nog meer blessures bij spelers en een verstoring van het competitie-evenwicht. De voetbalgemeenschap is niet gebaat bij een opstapeling van FIFA-wedstrijden”, aldus de WLF, die er fijntjes op wijst dat slechts 1 procent van alle profvoetballers uitkomt in de interlands onder leiding van de FIFA.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *