Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Amerikaanse waakhond plaatst Twitter onder verscherpt toezicht

Twitter komt onder verscherpt toezicht te staan van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC), meldt persbureau Bloomberg. De toezichthouder maakt zich grote zorgen over de privacy en veiligheid van Twitter-gebruikers.

De FTC zei eerder al zich grote zorgen te maken over de ontwikkelingen bij Twitter. Veel personeel dat zich bezighield met privacy en databeveiliging is inmiddels vertrokken of ontslagen. Dat gebeurde in de nasleep van de overname van het socialemediaplatform door Elon Musk.

Volgens de ingewijden heeft de FTC afgelopen maand twee voormalige topbestuurders van Twitter ondervraagd over de praktijken bij de onderneming. Die twee bestuurders vertrokken enige tijd na de afronding van de overname. Zij waren bij Twitter verantwoordelijk voor de naleving van regels rond privacy en cybersecurity.

De mededingingsautoriteit deed al onderzoek naar Twitter vanwege beschuldigingen van een klokkenluider. Die zei afgelopen zomer dat het sociale netwerk de veiligheid niet op orde heeft. Daardoor zou de onderneming kwetsbaar zijn voor hacks. Die zouden er zelfs toe kunnen leiden dat heel Twitter offline wordt gehaald. Ook zouden te veel mensen toegang hebben tot gebruikersgegevens.

De concurrentiewaakhond zei in november nog dat Twitter aan alle privacy- en beveiligingseisen moet voldoen. “Geen enkele bestuurder en geen enkel bedrijf staan boven de wet”, zei een woordvoerder van de FTC toen.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *