Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

Waterpolowedstrijd in de Delftsevaart bij het Haagseveer,1958

Waterpolowedstrijd in de Delftsevaart bij het Haagseveer, waarschijnlijk augustus 1958. Op de achtergrond het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente aan de Noordmolenwerf.

Uit het Vrije Volk van 4 augustus 1958:
Het anders zo rustige water in het Haagseveer is zaterdagmiddag in felle beroering geweest onder de krachtige armslagen van vier waterpoloploegen, die uit Londen, Duisburg en Wenen waren gekomen om elkaar in Rotterdam te bekampen. Het internationale waterpolotoernooi, georganiseerd door de commissie vakantiebesteding, begon met enige verrassingen: een team van in Wenen woonachtige Hongaarse vluchtelingen versloeg de Polytechnic Swimming and Waterpoloclub uit Londen, Engels kampioen 1957, met 4—3, en een matig Nederlands bondszevental moest met 5—3 het onderspit delven tegen de Amateur Schwimm Club Duisburg, een topploeg uit Duitsland.

Het toernooi boette aan grootheid helaas iets in, doordat de Franse ploeg Les Enfants de Neptune (Tourcoing) op het laatste moment moest telegraferen, verhinderd te zyn. Niettemin zullen de Rotterdammers nog vier avonden achtereen van goed waterpolo kunnen genieten, want de serie wordt voortgezet op maandagavond, dinsdagavond, woensdagavond en donderdagavond, telkens om zeven uur. In de wedstrijd tussen het Bondszevental en de Amateur Schwimm Club waren de buitenlandse gasten ongetwyfeld doorlopend het gevaarlykst. Osselmann bleek hun grote troef in de aanval: liefst vier van de vijf doelpunten nam deze voortreffelijke speler voor zijn rekening. Verscheidene schoten ketsten tegen paal en lat. In de Nederlandse aanval zat te weinig vaart en verrassing om de sterke Duitse verdediging te omspelen.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 4 augustus 1958.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *