Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Elon Musk geconfronteerd met eerste grote Twitter-storing

Twitter heeft afgelopen nacht te kampen gehad met een wereldwijde storing. Daardoor hadden veel gebruikers geen toegang tot hun profielpagina en waren tweets van andere gebruikers niet zichtbaar.

Volgens Downdetector, het internationale broertje van Allestoringen, werd Twitter kort na middernacht getroffen door een storing. De meeste gebruikers meldden problemen met de website. De app deed het bij een aantal mensen nog wel.

Elon Musk, de nieuwe eigenaar van Twitter, reageerde op één van de storingsmeldingen met “Het werkt bij mij wel”. Om 5.50 uur vannacht tweette Musk dat er “aanzienlijke wijzigingen in de backend-serverarchitectuur” waren aangebracht en dat “Twitter sneller zou moeten aanvoelen”. Sinds dat moment lijkt de storing ook opgelost te zijn.

Eerder waarschuwden experts al dat Twitter gevoelig kon worden voor grote storingen. Na de overname van het socialemediaplatform door Musk is meer dan de helft van het personeel ontslagen of vertrokken. Daarmee zou ook veel kennis over de systemen van het sociale netwerk zijn verdwenen.

Nog voor het aantreden van Musk waarschuwde klokkenluider Peiter Zatko al dat er veel mis was met de systemen van Twitter. Daardoor kunnen volgens Zatko grote storingen ontstaan, zelfs met de kans dat Twitter nooit meer terug online kan komen.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *