Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

KPN en T-Mobile zien recordverbruik aan data tijdens jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling hebben Nederlanders elkaar weer massaal een gelukkig nieuwsjaar gewenst over het mobiele netwerk. KPN en T-Mobile melden een recordverbruik aan data.

Bij KPN werd het datarecord van vorig jaar ruimschoots gebroken: er werd 453 terabytes aan mobiele data verbruikt. Dat is 32 procent meer dan vorig jaar (343 terabytes) en zestig keer meer dan in 2014. De piekbelasting van het netwerk lag volgens KPN tussen 0.05 en 0.10 uur voor zowel het gebruik van mobiele data als bellen en sms’en.

Tussen 22.00 en 4.00 uur werden ongeveer 1,2 miljoen sms’jes verstuurd. Dat is iets minder dan het jaar ervoor (1,4 miljoen). Ook het aantal telefoongesprekken daalde licht in vergelijking met vorig jaar. Er werden dit jaar ruim 3,9 miljoen telefoongesprekken gevoerd. Vorig jaar waren dat er nog 4,1 miljoen.

Ook T-Mobile zag een stijging in dataverbruik tijdens de jaarwisseling. Er werd 5 procent meer data verbruikt ten opzichte van vorig jaar, maar de provider meldt niet precies hoeveel. De piek lag tussen 0.05 en 0.15 uur.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *